Hoofdrolspelers

Mella Klaessen (MacKat)

Mella Klaessen behaalde in 2013 haar diploma Docent Muziek  aan het Conservatorium Maastricht.  Ook volgde ze de vooropleiding docent drama/regisseur aan de Toneelacademie van Maastricht.
 
MacKat is een zakenvrouw in de vastgoedwereld met een groot netwerk. Ze heeft overal connecties, ook in de onderwereld. Ze is corrupt en gaat over lijken. Alles wat ze doet staat in het teken van haar eigen profijt en plezier. Ze heeft meerdere relaties gelijktijdig. Zowel met mannen als met vrouwen.
 

mella

maartje

Maartje Willems – Heijckers (Mevrouw Verraojum)

Mevrouw Verraojum heeft een adviesbureau en adviseert overheden en bedrijven. Ook particulieren kunnen bij haar terecht voor advies als het haar iets oplevert. Zij wordt door haar omgeving gezien als specialist op vele gebieden, maar in feite weet ze alleen hoe ze zich zelf moet verkopen. Echt specialist is ze op het gebied van ritselen en sjoemelen.
 

Joep Willems (Petoet)

Joep Willems is in het dagelijks leven getrouwd met Maartje Willems-Heijckers (mevrouw Verraojum) en werkzaam als projectmanager in de bouw of aan het sleutelen aan classic superbikes. Door zijn rol als Gorm in ‘t Pact van Asselt heeft hij de smaak van het toneelspelen weer te pakken na meer dan 10 jaar niet meer op de planken te hebben gestaan. En sinds ’t Pact niet alleen toneelspelen, maar ook zingen!
 
Petoet is de eigenaar van de geprivatiseerde gevangenis. Moet als kleine ondernemer proberen de touwtjes aan elkaar te knopen. Heeft in een ver verleden een relatie gehad met Mevrouw Verraojum. Hij is de vader van Lucy.
 

joep

soetkin

Soetkin Gielen (Lucy)

Soetkin Gielen studeerde in 2011 af als master in de Theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Nadien behaalde ze haar aggregaat voor lerares Spaans. In 2013 volgde ze de vooropleiding dramadocent & regie aan de toneelacademie in Maastricht. Sindsdien speelde ze in tal van Nederlands- en Engelstalige amateurproducties in België en Nederland. In 2015 stond ze voor het eerst achter de schermen als regisseur.
 
Lucy is de dochter van Petoet, de gevangenis directeur. Niemand weet wie haar moeder is. Ze werkt bij een bank en heeft een relatie met MacKat. Eerder heeft ze iets gehad met Pol de zoon van Mevrouw Verraojum. Mevrouw Verraojum en Petoet hebben hier toen een einde aan gemaakt door haar op kostschool naar Antwerpen te sturen.
 

Bram Reinders (Pol)

Pol is de sullige zoon van Mevrouw Verraojum. Hij heeft iets gehad met Lucy, de dochter van de eigenaar van de gevangenis, en heeft nu een relatie met MacKat.
 

bram

resi

Resi Coumans (Mevrouw Horecas)

Mevrouw Horecas is de gedistingeerde eigenaresse van het lokale casino/bordeel. Ze is weduwe. Haar man (een broer van Meneer Verraojum) heeft, toen hij in zijn midlife crisis kwam, een relatie gehad met de toen nog jonge Mevrouw Verraojum.
 

Patrick van Cann (Meneer Verraojum)

Patrick van Cann is in het dagelijkse leven werkzaam bij Lindeboom Bierbrouwerij te Neer, op de verkoopafdeling. Na rollen in De Zjwamer Revu (2014) en het Noormannenschouwspel 't Pact van Asselt (2015) is hij nu gecast voor een rol in De Nuuj Baedeleers. Verdere 'toneelervaring' heeft Patrick opgedaan bij De Bontje Aovindj en bij De Vottevaegers in Swalmen.

Meneer Verraojum is getrouwd met Mevrouw Verraojum. Hij kan niet van de drank en de jonge vrouwen afblijven.

 

patrick

joris

Joris Jentjens (Jatje)

Jatje is de secretaris van mevrouw Verraojum. Hij is degene met de brains en de ideeën voor het adviesbureau. Hij kent ook andere manieren om Mevrouw Verraojum aan haar trekken te laten komen.