De Nuuj Baedeleers goes Urban

Geïnspireerd door de opera “De Nuuj Baedeleers” hebben vier Roermondse rappers en een Roermondse muziekproducer de handen ineen geslagen.
In het thema "wat betekent geld volgens jou" produceerden ze een heuse hiphop track, met als basis een piano stuk uit de opera.
In het daarop volgende creatieve proces nam producer Imad Ahammar van Pnb studio's de verantwoordelijkheid voor die track. De rappers Jeffrey Abdoel (McRouwkost), Sisco Antonio, Dennis Huijbers (Smokey D) en Brohlin Coumans schreven de tekst. De tekst is zowel in het Nederlands als Engels; 'Zo bereiken we een grotere groep luisteraars", aldus de rappers. Met dit initiatief willen deze creatieve Roermondenaren jongeren informeren en betrekken bij de maand van de armoede. Bij een rap hoort in deze 'nuje tied' natuurlijk ook een videoclip. Die is in de maak en wordt met de jongeren uit Roermond gedeeld via social media. 
 
Dit project is een samenwerking tussen Wel.kom Roermond en de ECI cultuurfabriek en wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Huis voor de Kunsten Limburg.