Week van het geld

In de ‘Week van het geld’ van 27 tot en met 31 maart 2017, gaat het over omgaan met geld en sparen. Geld uitgeven is makkelijk, maar op welke manier(en) kun je geld overhouden?
De Gemeente Roermond vindt het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren omgaan met geld. Als je (energie)zuiniger leeft, geef je minder geld uit. Zo zorg je ook nog samen voor een beter milieu.
Vandaar dat de gemeente Roermond samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk(AMW) en Wel.kom in deze week activiteiten organiseert rondom het thema geld.

1 Interactief spel voor de kinderen van groep 8
Speciaal voor de Week van het geld hebben medewerkers van Wel.kom en CJG een interactief spel ontwikkeld voor kinderen. In het spel krijgen spelers te maken met levensechte situaties waarin zij keuzes moeten maken. Doel is het geld dat zij bezitten zo goed mogelijk te beheren en uiteindelijk zo slim mogelijk te besparen. In de Week van het geld gaat een aantal scholen actief aan de slag met dit spel.

2 Thema-avond: 18 jaar en dan?
Het AMW zal in samenwerking met het CJG een thema avond organiseren met als thema 18 jaar en dan? Waar krijgen jongeren mee te maken als ze 18 jaar worden? De 18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Jongeren zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor een aantal (geld)zaken.
Tijdens deze avond wordt veel informatie en handige tips gegeven en is er ruimte voor het stellen van vragen. De datum en de locatie worden later bekend gemaakt.

3 Wedstrijd “De bespaarklas”
In de Week van het geld organiseert de Gemeente Roermond een leuke wedstrijd voor de kinderen van groep 8 van de basisschool: “De Bespaarklas”.
De bedoeling is dat de klassen van groep 8 van de basisscholen in Roermond, klassikaal een zo origineel mogelijk bespaarplan bedenken.
De leerlingen beginnen met onderzoeken op welke manier ze kunnen besparen.
In een plan van aanpak omschrijven ze op welke originele manier ze het bespaarplan willen realiseren en hoeveel geld ze kunnen besparen binnen een bepaalde tijd.
Uit de beste, leukste of meest originele ideeën wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende klas zal in het zonnetje worden gezet.

terug naar het activiteitenoverzicht