Activiteiten

SalonRemunj

Zondag 5 maart 2017
Oranjerie Roermond
Tijdstip: 14.00 uur

Salon Remunj organiseert op 5 maart een ArmoedeSalon. Column: Peter Berghs. Literaire gast: Miriam Pool. Muziek: De Baedeleers. Beeldende kunst: Tessie Crombach (Recyclekunst). Wethouder Marianne Smitsmans zal tijdens deze Salon ook de aftrap voor de Maand van de Armoede verrichten.

impressie van de Salon gemaakt door RTV Roermond

 

Baedeleers Buffet

Donderdag 9 maart
Restaurant One
ECI 17, Roermond
Tijdstip: 12.00 uur

Eigenaar en chef-kok Edwin Soumang van restaurant One stelt voor een aantal genodigden een "Baedeleers Buffet" samen met producten van de Voedselbank.

artikel in De Limburger over deze bijeenkomst

impressie van het Baedeleers Buffet gemaakt door RTV Roermond

 

Soeperie

Zaterdag 11 maart 2017
Café Resistent
Looierstraat 2, Roermond
Tijdstip: 15.00 uur

Soep met muziek van DE NUUJ BAEDELEERS en gesprekken over armoede. Van de opbrengst van de soepverkoop zullen entreekaarten van "De Nuuj Baedeleers" worden gekocht die geschonken zullen worden aan de Voedselbank en de Kledingbank.

impressie van de Soeperie

 

Armoede in Perspectief

Vrijdag 17 maart 2017
Emmaus Perspectief
Naborchweg 1, 6071PG Swalmen
Tijdstip: 16.00 uur

Vorig jaar organiseerde Emmaus Perspectief in samenwerking met Hastijns ter gelegenheid van de opening van "De Genoenhof" een seminar over armoede. De bijeenkomst van 17 maart is een "terugkombijeenkomst" waar de deelnemers van vorig jaar terug kijken naar hetgeen vorig jaar besproken is, wat men zich had voorgenomen met betrekking tot het thema armoede en wat daarvan terecht gekomen is.

 

Thema avond armoede

Vrijdag 17 maart 2017
Emmaus Perspectief
Naborchweg 1, 6071PG Swalmen
Tijdstip: 20.00 uur

Emmaus Perspectief organiseert, in samenwerking met Hastijns, een thema avond over armoede. Er wordt informatie verstrekt, maar het gesprek over, en de mening van de deelnemers aan deze thema over armoede zullen de rode draad vormen voor deze avond. 

foto's van de thema avond

 

Kumi Hospital Uganda

Zondag 19 maart 2017
Café de Plevuus
Markt 13, 6071JD Swalmen
Tijdstip: 16.00 uur

Emmaus Perspectief organiseert een benefit middag voor Stichting Kumi Hospital Uganda. Stichting Kumi Hospital Uganda is in 2004 opgericht door Steffie Mooren. Steffie is als verloskundige verbonden aan de Verloskundigenpraktijk Roermond. Directe aanleiding voor de oprichting van de stichting waren de indrukwekkende ervaringen die ze opdeed tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in de zomer van 2003.
Tijdens deze activiteit zal Ton Custers, de schrijver van De Nuuj Baedeleers, bij opbod verzoeknummers spelen. De opbrengst hiervan en de opbrengst van de kerstbomenactie van Stichting Emmaus Perspectief zal geschonken worden aan Stichting Kumi.

meer informatie over stichting Kumi

 

Filmhuis

Dinsdag 28 maart 2017
ECI Filmhuis
ECI 13, Roermond
Tijdstip: 20.00 uur

Documentaire "De Onrendabelen". Aansluitend discussie met regisseur Hans Heijnen.
Een groeiende groep mensen in Nederland kan niet voldoen aan de steeds strengere eisen die in de prestatiemaatschappij worden gesteld. Vanwege de wieg waarin ze geboren zijn, of door een tekort aan intellectuele bagage of andere vaardigheden, leven zij aan de rand van de samenleving. De documentaire wil deze verwaarloosde groep een duidelijker gezicht geven.

 

Week van het geld

Maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart
Gemeente Roermond

In de ‘Week van het geld’ van 27 tot en met 31 maart 2017, gaat het over omgaan met geld en sparen. Geld uitgeven is makkelijk, maar op welke manier(en) kun je geld overhouden? De Gemeente Roermond vindt het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren omgaan met geld.

meer informatie

De Nuuj Baedeleers goes Urban

Geïnspireerd door de opera “De Nuuj Baedeleers” hebben vier Roermondse rappers en een Roermondse muziekproducer de handen ineen geslagen.
In het thema "wat betekent geld volgens jou" produceerden ze een heuse hiphop track, met als basis een piano stuk uit de opera.

meer informatie en video clip

Gesprekken over armoede

Tijdens de opnames van de videoclip van De Nuuj Baedeleers Goes Urban heeft Hastijns de rappers geïnterviewd over het thema armoede.

klik hier voor de interviews

Boeken over armoede

Hele maand maart.
de Bibliotheek Bibliorura

De hele maand zullen boeken over het onderwerp armoede onder de aandacht worden gebracht.

Meer informatie: www.bibliorura.nl

 

Lyceum Schöndeln

Hele maand maart.
Lyceum Schöndeln

Onderwijsproject "Meesterproef" met als thema armoede. Acht klassen worden gekoppeld aan maatschappelijke organisaties (Voedselbank ML, Kledingbank, Mooveo, Stichting Maximina, Vincentiusvereniging, Wereldwinkel).

 

Ermooj Troef on Spotify

Liedjes rond het thema armoede.
Klik hier voor de afspeellijst.

Ermooj Troef op YouTube

Clips van Liedjes rond het thema armoede.
Klik hier voor de afspeellijst.

Jonge Kerk

Hele maand maart
Ursulakapel
Voogdijstraat 24, Roermond
Vieringen elke zondag om 11.00 uur

Vieringen met daarin speciale aandacht voor het thema armoede en inzamelingsactie voor Vincentius vereniging en de Voedselbank.

Meer informatie: www.jongekerkroermond.nl